Тема: «Люби музику – вона облагороджує думки і почуття».

Діти, доброго дня. Сьогодні ми продовжуємо вивчати мистецтво, зокрема, музику.  

Музика… Вона оточує нас скрізь. Вона у шепотінні трав, у звуках морських хвиль, у шурхотінні листочків на деревах, у весняному щебетанні птахів, співі вітру та різнобарвному розмаїтті квітучих луків. Вона захоплює нас, впливає на наш емоційний стан, заспокоює, поліпшує настрій і, навіть, лікує.

Музика… Вона різноманітна і багатогранна. Класична і сучасна, інструментальна, пісенна, танцювальна, народна, авторська, поп-музика, джаз, рок, музика альтернативних напрямків – кожна людина знайде музику на свій смак та настрій.

Музика – вид мистецтва, в якому засобом втілення художніх образів є окремим образом організовані музичні звуки; реальність, що захоплено в емоційних переживаннях й передано через музичні звуки, в основі яких закладено узагальнені інтонації людської мови. Основними елементами є лад, ритм, темп, гучність, тембр, мелодія, гармонія, поліфонія. Музику поділяють на світську й духовну, наінструментальну й вокальну. Музика розділяється на роди й види: опера, симфонія та ін.; на жанри – пісня, хорал, марш, сюїта, соната та ін. Музика безпосередньо впливає на почуття людини.

Сьогодні пропонуємо вам, діти, можно разом з батьками, послухати «Болеро» Равеля у виконанні Національного оркестру Франції. Незвично те, що всі музиканти славетного колективу знаходяться в умовах карантину і кожен з них виконує свою партію у себе вдома. На початку відеозапису музиканти по черзі презентують себе, ви можете почути чудові звуки дійсно французської мови. Потім лунає музика, бажаю отримати задоволення від прослуховування! Фантастичний результат! Гімн людського духу!

https://www.youtube.com/watch?v=Sj4pE_bgRQI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR14eEyhTLANKEc0DBfl6nqNJY5WFnePokCxA6IEz8FvLXUs09Afr2ZSG7s

На головну Обрати клас