Тема: « БЖД під час літніх канікул». 

Діти, настає час канікул. Як завжди, ви будете відпочивати та набиратись сил перед навчанням. Але, щоб не трапилось біди, повторюємо з вами правила безпечної поведінки під час канікул.

- Газ це – невидима небезпека. Газ може накопичуватися на кухні. А від електричної іскри чи спалаху сірників може вибухнути. А ще ним можна отруїтися. Тому треба знати правила безпечної поведінки з газом. Якщо у квартирі пахне газом, телефонуй «104».

- Поведінка з незнайомими людьми на вулиці, у під’їзді. У житті є не тільки небезпечні предмети, а і небезпечні люди. Це злочинці. Вони можуть пограбувати квартиру, навіть викрасти дитину.

- Вогонь – повсякденний супутник людини. Вогонь – це друг. Він потрібний повсюди: і в житлових будинках, і в навчальних закладах, на заводах і фабриках. Ще вогонь є символом олімпійських ігор. Отже, без вогню життя було б неможливе. Але, на жаль, вогонь приносить людям не тільки радість. Коли з ним неправильно поводитися, він може стати ворогом.

- Коли йдете з дому, не залишайте увімкненими телевізор, комп’ютер та інші електроприлади. Не тягни за електричний шнур, щоб тебе не вразив струм!

- Особливої уваги потребує небезпека від ліків, бо в житті часто виникають ситуації, в яких використовують ліки. Особливо небезпечні ліки в руках дітей, які ваблять їх своїм гарним виглядом.

-Пам’ятайте! У разі знаходження ВНП (вибухо небезпечного предмету) ЗАБОРОНЕНО: - наближатися до предмета - пересувати предмет або брати його в руки - кидати, бити по ньому - розпалювати поряд з предметом багаття, або кидати в нього предмети - заливати його рідинами, засипати грунтом або чимось його накривати - приносити предмет додому, у табір, в школу Знайдені боєприпаси або предмети, що схожі на них, повинні бути знешкоджені тільки фахівцями. Про знахідку потрібно негайно повідомити ДСНС за номером «101», міліцію - за номером «102».

-Вулиці переходять по підземних чи надземних переходах, по пішохідних переходах типу «зебра» чи там, де встановлений вказівний знак «Пішохідний перехід». Якщо місце переходу не вказано, проїзну частину перетинають на перехрестях по лініях продовження тротуарів чи узбіччя. При переході вулиці треба спочатку подивитися ліворуч, у бік транспортних засобів, що наближаються, а дійшовши до середини, зупинитися, потім подивитися праворуч, і якщо шлях вільний, то можна закінчити перехід.

-Телефон завжди гарний спосіб від біди. Ці важливі номери добре вивчи й повтори. Попроси батьків написати найбільш важливі телефони на папері, перепиши їх шрифтом Брайля та розмісти цей папірець у доступному для тебе місці. Так ти швидко зреагуеш на небезпеку і знатимешь, куди телефонувати. Служба газу, поліція, пожежні, швидка допомога.

За посиланням нижче – відео з безпечної поведінки, ознайомтесь, будь ласка:

https://www.youtube.com/watch?v=Ne0OMIFNGYA

https://www.youtube.com/watch?v=7wT_9iyyMZA