Тема: «Вогонь жартів не знає».

Діти, сьогодні ми з вами повторюємо тему пожежної безпеки. Що таке вогонь? Друг він чи ворог?

Письменники і поети часто в своїх творах описували вогонь. Послухайте легенду  про  «Вогонь Прометея».

За сивої давнини, коли над усім світом панував бог Зевс, люди, які тільки-но розселились по Землі, були кволими, лякливими. Вони не розуміли того, що бачили довкола.

Зі страхом дивилися на грозові хмари, на пекуче сонце, на безкрає море, на високі гори.

Від усього, що їх лякало, люди ховалися у свої підземні нори. Не було тоді в них ані жител, ані родинних вогнищ. Люди не варили їжі, не грілися коло багать.

Їхнє життя без вогню було схоже на злиденне існування. Пожалів знедолених своїм великим серцем титан Прометей і сміливо порушив Зевсову заборону: не давати людям вогню…

Опинившись у палаці Зевса, Прометей мерщій узяв із божественного вогнища невелику іскру, сховав у порожній очеретині та й приніс людям на землю.

Відтоді засяяли веселі вогнища на землі. Навколо них збиралися цілими родинами, смажили м’ясо, грілися, танцювали. Люди зажили веселіше, дружніше, і з того щиро радів Прометей.

Завдяки Прометею люди вперше відчули себе людьми.

Тепер ми знаємо, що вогонь здавна став надійним помічником у житті людей. Разом з тим, необережне поводження з ним може призвести до виникнення пожежі. 

У наш час щороку у світі стається близько 5 мільйонів пожеж. Щогодини у вогні гине одна людина, 2-3 особи одержують травми і опіки, кожен третій загиблий – дитина.

Пожежа сама по собі не виникає. Причин виникнення пожежі багато, ми з вами не раз обговорювали тему поведінки, щоб уникнути такої біди.

Звертаю вашу увагу на людей, що рятують наше життя. Поважаємо їх та цінуємо їх працю.

Пожежники – захисники життя і здоров’я людей, мужні люди. Кожного дня вони готуються до героїчного вчинку. Їх називають бійцями «вогняного фронту». Найкращий пожежник одягає бойове спорядження за 18 секунд, а через 30 секунд він займає місце в машині.

«Вогонь жартів не знає» - це не просто слова! Не грайтеся, не жартуйте, не загравайте із вогнем, бо це найсильніша руйнівна сила на планеті. Вивчайте правила пожежної безпеки і будьте здорові!

Перегляньте відео за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=WFPlxcF_SiI 

https://www.youtube.com/watch?v=Clr839w8Dv4

https://www.youtube.com/watch?v=5BgYFCBPZFo