Доброго дня, Діти!

Тема: Здоровий спосіб життя та відмова від шкідливих звичок – шлях до щастя та довголіття.

Здоровий спосіб життя включає: режим дня, гігієну, правильне харчування, відсутність шкідливих звичок, гартування, успішну роботу, сім'ю... Ніхто не хоче хворіти, усі хочуть бути тільки здоровими, тільки від самої людини залежить, яким буде його здоров'я. І за здоров'я потрібно боротися. Це повинно ставати способом життя людини. Потрібно виховувати в собі правильні і корисні звички, які допоможуть зберегти здоров'я. У кожного з нас є слабкості, від яких ми б дуже хотіли позбавитися : надмірне переїдання, невміння відмовитися від чогось смачненького. А це призводить до того, що перестає нормально працювати шлунок, печінка, серце. Наркотики, паління, надмірна пристрасть до алкоголю, довге просиджування біля телевізора, малорухомий спосіб життя - ось небагато тих вад, які скорочують наше здоров'я.

Для здоров'я необхідно: правильне харчування, фізична активність, здоровий сон, відмова від шкідливих звичок. Це підвищує працездатність, покращує якість життя. Потрібно жити радісно і захоплено. Сміх - це здорова душа. Сміх подовжує життя - доведено ученими. У ХVII столітті лікарі говорили - "Прибуття блазня в місто означає для здоров'я більше, ніж десять навантажених ліками мулів"! Великий Шекспір продовжив цю думку : "Веселе серце живе довго". У словаків є навіть прислів'я: "Якщо в голові веселі думки, думати про хвороби ніколи". В наші дні лікарі змогли науково пояснити благотворну дію посмішки, сміху, веселощів на організм людини. І, зокрема, на його психіку. Виявилось, коли людина сміється, посилюється приплив крові до мозку, клітини сірої речовини отримують більше кисню.

Відбувається деяка "біохімічна буря", яка ліквідовує втому, очищає верхні дихальні шляхи і покращує циркуляцію крові в судинній системі, виробляється гормон щастя. А залози внутрішньої секреції починають виробляти речовини, що знімають головний біль. І ще. Побоюючись зморшок на обличчі, деякі жінки намагаються стримувати посмішку і, вже тим більше, сміх. Але "маска серйозності" позбавляє обличчя живих емоцій. А ось сміх від душі тонізує м'язи обличчя, та і прилив крові неабияк живить шкіру, що необхідно для збереження її тонусу.

А ще сміх - двигун кар'єри, еліксир молодості і довголіття, краще, можливо, ліки від страху. Та все ж завжди хочеться розділити сміх з іншими. Та і взагалі в компанії і сміється інакше. Ось вам прекрасна основа для спілкування, тільки людина уміє посміхатися. Одна на усій планеті. Не ховайте посмішку!

Цікавий практикум

«Як підвищити собі настрій»

  • Купуйте в подарунок смішні листівки і забавні сувеніри для підняття духу.
  • Намагайтеся любити себе і знаходити у навколишньому світі веселе і заряджайте ним ваших близьких, друзів, колег.
  • Обмінюйтеся жартами з друзями і колегами.
  • Читайте гумористичні уривки з статей та книг.
  • Придумуйте веселі сценарії і карнавальні костюми до різних свят.
  • Переглядайте та прослуховуйте кумедне відео.

Нижче за посиланням ви знайдете відео про здоровий спосіб життя:

https://www.youtube.com/watch?v=E-u6ext-Zog

https://www.youtube.com/watch?v=K8Wxy3To8fs

https://youtu.be/h6Pk5TFoB8I

https://youtu.be/iOPZYUooAjQ

https://youtu.be/dgaovSRHGPQ

https://youtu.be/tn6ArdfnYNI