День Києва


https://youtu.be/_OVB4sqT6y0


     Доброго вечора, любі діти. Сьогодні на виховній годині Я розповім вам про день Києва.

 - що це за день такий?, ф Запитаєте ви, а я вам відповім що це звичайнісінький день народження, але не людини а міста.

     Кожне місто, Кожне село на світі мають свій день народження І жителі цих міст і сіл обов’язково пишно відзначають це свято,  вшановуючи день його заснування 

     День народження міста Киэва відзначають у останні вихідні травня.

     Перше святкування Дня Києва відбулося наприкінці травня 1982 року — святкування 1500-річчя Києва.1984 року почалися регулярні вернісажі на Андріївському узвозі. А в останню неділю травня 1987 вперше був офіційно відзначено День міста Києва. Цю дату запропоновав журналіст В'ячеслав Лашук.

     В дійсності, заходи присвячені Дню Києва, відбуваються протягом декількох днів (трьох–п'яти), які передують останній неділі травня. В дні святкування відбуваються традиційні міжнародні змагання з велоспорту, щорічна спортивно-благодійна акція «Пробіг під каштанами» (забіги для спортсменів і любителів, старт для учасників на візках і дітей до 7 років), змагання з пляжного футболу, відкрита регата, фестиваль повітряних зміїв, міський турнір з кікбоксингу, чемпіонат Києва з роликовому спорту та інше.

     На Співочому полі, в ботанічних садах відбуваються виставки весняних квітів. В більшості київських театрів показують спеціально підготовлені вистави для дорослих і дітей.

     Традиційно, на головній площі міста — Майдані незалежності, відбувається великий концерт за участю артистів української естради та шоу-колективів. Завершує святкування дня Києва шоу феєрверків з лазерними ефектами над Дніпром.

     Послушай это Тейкове факты про крыльев


https://youtu.be/yiWQKdPIpfc


     Уступим Е Киев знаково ку


     А коли день свого народження відзначає твоє місто, твоє село?