Тема: Місце сімейних традицій в родинному колі

Мета уроку: Знати місце сімейних традицій в сучасному суспільстві, проаналізувати значення духовного досвіду поколінь у родинному колі.

.ДОБРОГО ДНЯ, ДІТИ!

Сьогодні на уроці ми поговоримо про те, яку роль мають сімейні традиції в сучасній сім'ї, розглянемо деякі традиції і відповімо на питання "Яка значимість сімейних традицій?"

Важливою сімейною цінністю є передача духовного досвіду від покоління до покоління. Століттями розумний початок в сім'ї визначався накопиченими предками традиціями, звичаями, звичаями. Саме традиційний уклад забезпечував єдність і стабільність суспільства. В першу чергу це стосувалося ієрархічності сім'ї, шанування старших, традиції спільних сімейних свят, обідів, зберігання реліквій. Люди усвідомлювали особливу їх важливість для дітей, здатних тонко сприймати і вбирати враження. Традиційно сім'ю скріплювали і згуртовували глибокі родинні корені. На жаль, багато сьогодні виявилося забутим, що підриває підвалини сім'ї, в результаті - зростає відчуженість між родичами, руйнується головна традиція - жити сім'єю.

У сфері сімейного дозвілля особливе значення мають традиції.

Сімейні традиції - один з основних способів вибудовування родинни, тому що спочатку людина пізнає себе в сім'ї. Традиції декількох поколінь дозволяють пишатися своєю сім'єю, усвідомити зв'язок із предками. На жаль, в наш час багато сімей і родичів втратили між собою зв'язок, шанувати сімейні традиції стало дуже складно. Але має місце потреба виробити свої власні традиції, які допомагають людям частіше збиратися разом, щоб відчувати себе справжньою родиною.

Ознайомтесь із відеоматеріалами за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=d3gQMNlwCDA&feature=youtu.be

дайте відповіді на такі запитання:

  1. Чи є виробка і дотримання сімейних традицій важливим в сучасних родинах?
  2. Чи зустрічали ви родини, де відсутні будь-які сімейні традиції?
  3. Які сімейні традиції, на ваш погляд,  є  найважливішими в житті сучасної родині?

Практичне завдання

Напишіть есе на тему «Сімейні традиції в моєму родинному колі». Надіслати роботу документом Microsoft word  на електрону пошту [email protected]