Тема: Вміст та склад домашньої аптечки.

Перелік медикаментів

Мета: ознайомитись із вмістом і складом домашньої аптечки та умовами зберігання, закріпити знання про перелік необхідних медикаментів першої допомоги.

ДОБРОГО ДНЯ, ДІТИ!

Чи знаєте ви, що таке «Домашня аптечка»? чи цікавились з чого вона складається? Чому так важливо підтримувати її у необхідному складі та під рукою?

Домашня аптечка - аптечка, тобто набір лікарських засобів, інструментів і пристосувань, призначених для надання першої допомоги та медикаментозної допомоги в контексті само та взаємодопомоги членами однієї сім'ї в домашніх умовах.

Домашня аптечка в тому чи іншому вигляді є практично в кожному будинку. Включає, як правило, найпоширеніші ліки, що застосовуються при побутових травмах плюс ті медичні препарати, які найчастіше бувають необхідні в тій чи іншій родині з урахуванням якихось конкретних хронічних захворювань.

Із найбільш поширеним переліком медикаментів, що включає домашня аптечка, ви можете ознайомитись за посиланням:

https://drive.google.com/file/d/1HDqrGW6vDSiDNaWwrXb0iGyP4hcLO5-w/view?usp=sharing

Відеоматеріали за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=622asDJArfc&feature=share

Практичне завдання

Ознайомитесь із вмістом аптечки вдома за допомогою когось із дорослих. Зробіть висновки щодо відповідності складу аптечки із встановленим переліком необхідних медикаментів. Складіть список невистачаючих лікарських засобів.