Тема: Дружба - неодмінна частина нашого життя. 

Здавна вважають,  що один із найкращих проявів людських стосунків – це дружба. 

Зараз, коли ви на карантині та у вас достатньо часу для роздумів, мені б хотілося, щоб ви трішечки поміркували, прояснили своє бачення поняття «дружба»; щоб проаналізували, чому ви називаєте ту чи іншу людину другом або товаришем і чи тотожні ці поняття; на що ви здатні заради свого друга.

Тлумачні словники дають таке визначення дружбі: «Дружба- це близькі стосунки між людьми, засновані на взаємній допомозі, прихильності, спільності інтересів, смаків, поглядів, життєвих цілей».

В усі часи без друзів важко живеться. А чи знаєте ви, що означав вислів «мати справжнього друга» в давні часи? Споконвіку дружба вважалася великою цінністю. У скіфів вона скріплювалася кров’ю. В епоху Середньовіччя була втіленням шляхетності, вірності. Лицарська мораль ставила чоловічу дружбу навіть вище за кохання і родину.

Дійсно, зустріти справжнього друга- це щастя. А як узнати, що людина, яка тобі сподобалася,- може стати справжнім другом і завжди допоможе, зрозуміє, підтримає тебе?

Дружбу кожен розуміє по-своєму. Але загалом в основі юнацької дружби лежить потреба визнання з боку оточуючих однолітків. Більшість із вас погодяться з думкою, що щастя - це коли тебе розуміють, і тому кожен підсвідомо прагне знайти друга, який би зрозумів, вислухав і підтримав. Але для цього необхідно і самому навчитися поважати та розуміти інших. До речі, дружба неможлива без почуття поваги одне до одного.

Посилання на відео нижче:

 https://www.youtube.com/watch?v=kySkjyLCKD8