Тема:  Як зберегти здоровя в умовах карантину.

Діти, в умовах тривалого перебування на карантині дуже легко втратити навики здорового способу життя, про який ми постійно говорили з вами в школі.

Тож, давайте сьогодні повторимо основні принципи.

Від чого залежить здоров'я людини?

Спосіб життя найсуттєвіше впливає на здоров'я людини. Відомо,що здоров'я на 51 % залежить від способу життя. Люди , які ведуть здоровий спосіб життя,дотримується правил безпеки навчання та праці , залишаються здоровими до глибокої старості.

Що потрібно робити , щоб людина виросла сильною і мала міцне здоров'я?

Інколи людина не задумується про збереження здоров'я :не регулярно харчується або переїдає, порушує розпорядок дня, багато часу проводить перед комп'ютером, не робить ранкової гімнастики.

Ви всі знаєте, що без режиму неможливо існувати,щоб добре себе почувати. Режим –це перелік тих заходів, які необхідні вам для нормального життя. Сюди входить весь ваш робочий день , норми поведінки, особиста гігієна,навчання в школі,заняття спортом. Той, хто виконує режим дня завжди життєрадісний, сильний,не отримує поганих оцінок. Він знає , коли йому вставати, коли йти до школи, коли гуляти , коли робити уроки, коли відпочивати і лягати спати.

Здоровий спосіб життя – спосіб життєдіяльності людини,метою якої є формування, збереження і зміцнення здоров'я. До його основних складових належать:рівень культури суспільства; місце здоров'я серед потреб людини; мотивації збереження і зміцнення здоров'я; зворотні зв'язки; настанова на довге і здорове життя; навчання засобів збереження і зміцнення здоров'я.

Важливою умовою для збереження здоров'я єраціональне харчування. . Основними принципами традиційного харчування українців були збалансованість, різноманітність, дотримання певного режиму.Наші предки жили в тісному спілкуванні з природою. Загальнодоступними засобами гігієни для загартування і підготовки організму до складних випробувань здавна були оздоровчі сили природи: сонячні промені,свіже повітря, чисту воду,рослини.

Умовою формування здорового способу життя є відмова від шкідливих звичок. Людина, яка палить, вживає алкогольні напої, наркотики,- сама собі найзапекліший ворог. Однією з найпоширеніших звичок є паління. За даними вчених, третина онкологічних захворювань пов'язана з палінням.

Здоров'я - це найбільша цінність кожної людини.Важливо знати,що шкідливі звички , про які ми щойно говорили, шкодять нашому здоров'ю, призводять до хвороб, дересій.Єдина краса людини це здоров'я (писав Райне). Не забувайте: здоров'я кожного у його руках. Збережене і зміцнене в дитинстві та юності , воно дасть можливість жити довго і активно. Спілкування з природою, заняття фізичною працею, спортом допоможуть вам вирости здоровими.


https://www.youtube.com/watch?v=RWE2NDl65gM&list=PLshJpmmXcDiRCBf3grquj08YDV0nUt-Eq