Тема: «Булінг та як його уникнути».

Діти, сьогодні ми обговоримо дуже важливу тему.

Останніми роками визнано поширення в освітній практиці такого явища, як шкільний булінг. Це соціальна проблема всього світу протягом останніх ста років. У кожної людини є право любити або не любити, поважати або не поважати іншу людину. Однак жоден не має права принижувати, сміятися або завдавати фізичного болю комусь іншому, в тому числі і словом.

Примирити конфліктуючих можна, якщо навчитися говорити від серця так, щоб встановлювати зв’язок, а не атакувати один одного. Важливо бути в контакті з собою і при цьому не мати образу на іншого. Важливо відчувати співчуття до себе, а також до інших людей. Важливо не залежати тільки від однієї людини чи групи. Важливо діяти з установкою, що я не маю наміру віддати своє благополуччя в руки однієї людини, і якщо вона відмовить мені у підтримці, я зможу знайти підтримку також в іншому місці, і все буде добре.

Ми вчимося двом речам: як внутрішньо зростати самому і як спілкуватися з іншими. У кожного з нас є свій біль, але кожен має свободу відносно того, як бути зі своїм стражданням. Це наш вибір.

 Діти, не будьте байдужими до своїх однокласників, до їхніх проблем, потреб та йнтересів! Реагуйте правильно на зауваження та критику своїх однокласників! Давайте навчимося спокійно реагувати на різні провокаційні ситуації! Давайте будемо ЛЮДЬМИ в будь-якій ситуації!

Цікавий фільм на цю важливу тему, посилання нижче:

https://www.youtube.com/watch?v=espwzDTLVkE