Тема:                                          Світ рослин у рельєфі

Сьогодні на уроці малювання ми ближче познайомимося з весняною квіткою - фіалкою. Всі її знають і люблять, адже вона не може загубитися в розмаїтті квіток, бо розквітає рано-рано на весні.

Тож, пропоную - давайте її намалюємо. Послухайте її опис: на зеленому стебельці п'ять пелюсточок синеньких, жовта серединка, а навколо, як віночок, зелені і круглі листочки.

Отже, відразу зробимо рельєфний контур пелюсток фіалки на приладі для малювання. Для цього візьмемо круглі гудзики. Один маленького розміру для серединки квіточки, і п'ять більших - для пелюсток. По середині листка розмістимо маленький гудзик і обколимо його грифелем. Вийшла серединка фіалки. Далі візьмемо більший гудзик, розмістимо його біля серединки і обколимо грифелем так, щоб вийшла пелюсточка. Так зробимо ще чотири рази, адже у фіалки п'ять пелюсточок. Далі грифелем виконуємо стебельце завдовжки, як ваш маленький пальчик, а по обидві сторони стебельця, зробимо по три наколи (ніжка листочка) і обколимо грифелем більший гудзик - це будуть листочки фіалки, адже вони мають також круглу форму.

Залишилось тільки замалювати пелюсточки, серединку і листочки фіалочки. Підберіть разом з мамою олівчики синього, жовтого і зеленого кольорів та розмалюйте фіалку.

І, мені здається, ця ніжна квіточка посміхається до вас, а ви посміхніться їй. Я вже посміхаюся, бо малюю разом з вами.

До зустрічі, мої любі!