17.04

Літературне читання

Тема: Великоднє свято. Веснянки, гаївки.

Актуалізація знань:

Повторити вірш «Великдень»

Прочитати текст: Учні самі читають.

                                                                                  Великдень – Великий день

Великдень – це велике весняне свято. У цей день люди вітаються словами «Христос воскрес!», а відповідають: «Воістину воскрес

Прослухати вірш К. Перелісної «Писанка»

https://www.youtube.com/watch?v=2t8kYukmDPs 


Веснянки – традиційні старовинні пісні, які співають з початком весни.Обрядові пісні – веснянки – символ закликання весни. За допомогою них люди передавали свою енергію природі, просили природу прокинутися та ожити все навкруги.
Гаївки – весняні пісні, що співають під час великодніх свят. Пісень таких існувало дуже багато: для дітей, для дорослих, для дівчат, для хлопців, для обрання пари та інші.

Веснянки та гаївкі звеселяють людей, несуть позитивний заряд єнергії, красу народної творчості, в них закладений генетичний код нашої нації та дорогоцінний скарб культури українського народу.

  https://www.youtube.com/watch?v=tOBLhjvZL3Q

  https://www.youtube.com/watch?v=iECJylcx-Pc


Домашня робота: Списати в зошит з української мови текст письмовими літерами «Великдень – Великий день».


17.04

ОСНОВИ ЗДОРОВ’Я

Тема: Безпека вдома. Небезпечна рідина.

Актуалізація знань:  Пригадати правила поведінки з електроприладами(попередній урок). Застерегти дітей від небезпеки.


Сьогодні на уроці ми поговоримо про небезпечні речовини. Що ж це за речовини? Це шкідливі для нашого організму і небезпечні для життя. Тому потребують обережного поводження. Ними можна замаститися, обпектися та навіть отруїтися. Тому дітям заборонено користуватися цими речовинами. Але якщо хімічна речовина випадково потрапила  вам на шкіру, негайно змийте її проточною водою, та скажіть про це дорослим.  У кожного вдома єсть домашня аптечка. Але в жодному разі не вживайте самостійно будь- які ліки, навіть вітаміни. Ними можна смертельно отруїтися. Будьте обережними!!!

Тож небезпечними є фарби, лаки, бензин, пральні порошки, засоби для миття посуду, ліки, засоби від гризунів (так звані дихлофоси), ацетон,лаки для волосся та інші пожежонебезпечні речовини та матеріали . Вони отруйні й вогненебезпечні,тому повинні зберігатися окремо, наприклад у коморі.

А щоб уникнути нещасних випадків, треба чітко знати інструкції та правила користування таких предметів у побуті! Цим зазвичай займаються дорослі.

У побуті використовують речовини — фарби, лаки, розчинники, — які можуть стати причиною лиха. Багато з них отруйні та легкозаймисті. Загораються від іскри, а загасити їх майже неможливо! На етикетках таких речовин зазвичай написано: «Вогненебезпечно!» та «Тримати в недоступних для дітей місцях!».


 

 

НЕ користуйся отруйними і легкозаймистими речовинами без дорослих;

НЕ пий рідину з невідомих пляшок і банок;

НЕ користуйся сірниками біля банок або пляшок із різким запахом.


17.04

Трудове навчання


Наближається велике свято Великдень. В кожному домі єсть свої традиції щодо підготовки своєї оселі та самого святкування. Тож залучіть,будь ласка, своїх дітей до підготовки свята. Нехай допоможуть вам прибратися у своїх кімнатах, Разом з вами прикрашають святковий стіл, а іще нехай причепуряться та виберуть собі святковий одяг. Адже це родинне свято і діти відчувають затишок і тепло батьківської хати і любов своєї родини. А іще набувають безліч позитивних емоцій… Смачної ВСІМ пасочки!!!