Тема: Життя і безпека людини

Життя людини неповторне і незамінне. Аби його зберегти, слід дбати про безпеку.

Безпека — це ситуація, коли здоров’ю, життю людини нічого не загрожує, не погіршує її здоров’я, не перешкоджає зростанню і розвитку, навчанню, праці, спілкуванню.

Небезпека — це все, що за певних умов і в певний час здатне завдавати шкоди здоров’ю й життю однієї людини або всьому суспільству.

Тому слід знати і неухильно виконувати всі правила безпеки для збереження життя і здоров’я — власного та інших людей.

— Зараз ми вестимемо розмову про вашу безпеку. Адже складних життєвих ситуацій неможливо уникнути. Не вийде завжди і скрізь бути під наглядом батьків, які оберігають вас. Життя влаштоване таким чином, що ви стикаєтеся з обставинами, у яких вам доводиться ухвалювати рішення самостійно, і від того, що ви вирішите, залежить ваша безпека.

Правила безпечної поведінки.

• Запам’ятай свою адресу і номер телефону.

• Розкажи про свої проблеми дорослому.

• Розкажи про те, що з тобою сталося.

Учням для обговорення пропонуються такі ситуації:

• Як ти вчиниш, якщо на майданчику у дворі до тебе підійде жінка та запропонує купити тобі і твоїй подружці морозиво, а потім додасть: «Давай не розповідатимемо твоїй мамі, що ми купили морозиво»?

• Як ти вчиниш, якщо хто-небудь пообіцяє дружні стосунки, якщо ти не повідомиш дорослим, чим ви займаєтеся?

 Робота над прислів'ям

— Народна мудрість каже: «Без здоров’я немає щастя. І найбільше в світі багатство — це здоров’я». Як ви розумієте цю мудрість?

— Дійсно, здоров’я — всьому голова. Коли людина здорова, вона дужа, весела, красива, сильна, витривала, смілива, адже вона прекрасно почувається і може наполегливо працювати, навчатися, може робити те, що їй до душі, займатися улюбленою справою. А коли щось болить, сил немає, радості — також, бо всі думки про одне — як позбутися болю. Отже, бажаю всім доброго здоров’я! Будете здорові — будете щасливі й радісні.

 

https://www.youtube.com/watch?v=a_dlA0xHOC0