ЗАРЯДКА https://www.youtube.com/watch?v=Hxaxd229Kt8

Координація рухів – точність переміщення тіла в просторі відносно команд головного мозку з одночасним збереженням рівноваги. Ця здатність розвивається у людини з ранніх років, але навіть у дорослому віці її допоможуть прокачати спеціальні вправи на координацію.

Проведемо такий тест: спробуйте обертати кисть за годинниковою стрілкою, а цю ж руку в лікті проти годинникової стрілки. Не виходить, так? Зате відмінно виходить обертати все це в одному напрямку. Все тому, що наш координаційний центр звик до симетрії, спокою, синхронності. Якщо щось треба зробити не за звичним сценарієм – виникають складнощі, адже мозок і тіло цього не вміють, їх треба вчити. До речі, це ж перша вправа на координацію, по суті, початок її тренування.

Ще один тест: встаньте на одну ногу, другу відведіть назад, руки в сторони. Закрийте очі і рахуйте, скільки ви простоїте. І це теж вправа на координацію, яке допоможе поліпшити ваш баланс і спритність.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА                                                                                                       

Стрибки зі скакалкою – стрибки не високі, незначне відштовхування, ноги при приземленні згинаються настільки, щоб виконувати наступний відштовх – носки після відштовхування витягнуть, корпус прямий. Скакалку треба крутити кистями і передпліччями рук, плечі не повинні рухатися.

ЯК НАВЧИТИ СТРИБАТИ НА СКАКАЛЦІ

https://www.youtube.com/watch?v=NN1D7AwC380