Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності


1.jpg

3.jpg

З метою попередження травмування та загибелі дітей на пожежах, інших надзвичайних ситуацій, профілактики нещасних випадків з учнями під час навчально–виховного процесу та в побуті, дитячого дорожньо-транспортного травматизму, дотримання пожежної безпеки, обережного поводження з вогнем в період з 13.09 по 17.09.2021р. у школі проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Був розроблений план Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, оформлено виставку методичної та науково-популярної літератури на тему: «Безпека понад усе», пам’ятки, листівки з заходами безпеки. Всі заплановані заходи з учнями 1 – 12 класів та дітьми дошкільної групи у рамках Тижня пройшли організовано, а саме:

  1. Позапланові бесіди з питань протипожежної безпеки, безпечної поведінки на вулицях, водоймах тощо, на тему:
    • «Надання першої допомоги при травмах» 4, 6-В класи;
    • «Правила поведінки з газовими плитами коли сам вдома» 9-Б клас;
    • «Правила поводження дітей з електроприладами» 4-З;
    • «Правила дорожнього руху. Безпечно переходимо дорогу» 1-В;
    • «Правила поведінки в громадському транспорті, правила дорожнього руху, протиепідемічні заходи. Повторення знаків дорожнього руху» 5-Б.
  2. Цикл інструктажів із попередження дитячого травматизму;
  3. Показ мультфільмів «Дітям про правила дорожнього руху», «Азбука дорожньої безпеки», «Небезпечні забави лисенятка Фреді» (для дошк. гр, учнів 1-7 класів);
  4. Показ документальних фільмів «Ціна неуваги», «Присвячується пішоходам» тощо (для учнів 8-12 класів);
  5. Конкурс віршів, ребусів та загадок про дорожній рух (для учнів 1-4 класів);
  6. Єдиний урок з Правил дорожнього руху (1-12 класів);
  7. Виховні години «Профілактика вірусних захворювань», «Безпека пішохода, пасажира», «Профілактика травматизму» тощо (для дошк. гр, учнів 1-12 класів) тощо.
  8. Показовий тренінг евакуації (для дошк. гр, учнів 1-12 класів) – 15.09.2021р. Під час евакуації учні та працівники продемонстрували свої знання та кмітливість, вміння і навички правильних і чітких пій під час пожежі. Евакуація пройшла на високому рівні.
  9. Навчання для працівників школи із Правил користування вогнегасниками.
  10. Відвідування учнями пожежних частин 5-Б, 6-А.
  11. Екскурсія учнів школи в аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління ДСНС України у м. Києві.
  12. Вікторина з ПДР 5-Б.
  13. Виготовлення аплікацій ( колективна робота) 5-Б.
  14. Тематичні батьківські онлайн – зустрічі з питань запобігання невиробничого травматизму серед дітей під час канікул (для дошк. гр, учнів 1-12 класів) .
  15. Бесіди з профілактики невиробничого травматизму, дитячого дорожнього – транспортного травматизму, пожежної безпеки, електробезпеки, правила поводження з газовими плитами, з незнайомими предметами, вибуховими, отруйними речовинами «Про безпеку пам’ятай!» (для дошк. гр, учнів 1-12 класів) тощо.

4.jpg

5.jpg

7.jpg

6.jpg

14.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Posted in Інформація on Sep 17, 2021

© 2017, School №5.
Template created by School №5

Авторизація